Ushqimet e shendetshme per syte

Keshilla ushqimore. Disa nga ushqimet e shendetshme per syte tuaj, per ti mbajtur ato sa me te shendetshem dhe per nje shikim sa me te mire.

  • Spinaqi:

Sipas një studimi, konsumi i rregullt i spinaqit është i dobishëm për shëndetin e syrit dhe e mbron në mënyrë efektive atë kundër degjenerimit.

Përse: për t’u mbrojtur kundër rrezeve UV, sytë tanë mbështetet në dy pigmenteve që ka retina e syve: luteina dhe zeaksanthina. Por ne nuk i sintetizojmë dhe kemi nevojë t’i marrim ato nëpërmjet ushqimeve. Por me kalimin e moshës, kjo mbrojtje shkatërrohet. Konsumi i spinaqit ndihmon në ngadalësimin e këtij procesi duke qenë se ai përmban këto dy pigmente. Konsumojeni atë 1 herë në javë të gatuar ose në sallatë dhe shoqërojeni më fruta dhe perime të tjera.

  • Portokalli dhe mandarina:

Frutat përmbajnë sasi të konsiderueshme të antioksidantëve, të tilla si vitaminë C. Kjo e fundit do ta mbrojë kornenë dhe kristalin e kataraktit.

Përse: vitamina C siguron një mbrojtje të fuqishme kundër oksidimit dhe mbron lenten dhe kornenë nga sulmet e radikaleve të lira. Konsumi lëng frutash dhe fruta 2-3 herë / javë.

spinaq

Advertisement

No comments.

Leave a Reply